tisdag 2 september 2014

Månadens konstnär i Kallhäll


Månadens konstnär på biblioteket i Kallhäll är Rune Lindberg, boende i Järfälla. Under september månad visar Rune Lindberg ”Mini-retro”, en akrylutställning.

























Såhär skriver Rune om sig själv:

Född 1931 på Södermalm, Stockholm. Senare uppväxt och boende i Solna och på Östermalm samt fritidsboende sedan 45 år tillbaka i Brölunda, Söderbykarl, Norrtälje. 
Förverkligar mitt intresse för färg och form, som jag alltid varit uppfylld av. Motivval och komposition är viktigt och det är det enkla som tilltalar mig.

Redan som mycket ung började jag fotografera mer seriöst och deltog i ett flertal fototävlingar som också renderade i en del priser och representation i fotoböcker och tidskrifter.

För ett 30-tal år sedan började jag med oljemålning och dristade mig till att lämna in fyra verk till Liljevalchs vårsalong. Dessa hamnade på ”de refuserades salong”, som då höll till i Wasahallen.
Döm om min förvåning, då jag återkom och fann röda prickar på samtliga mina fyra tavlor! Vilken inspiration men också vilka förväntningar!

Som framgår är jag således autodidakt som målare, men mitt fotointresse, där bildsinnes utvecklats, har säkert varit till stor hjälp vid mitt skapande.